Altın: Faiz İndirimi Spekülasyonlarıyla Dalgalanıyor

Faiz indirimi beklentileriyle altın fiyatları rekor seviyelere yakın bir seviyeye ulaştıktan sonra, bu seviyelerde yatay seyretti.

Faiz indirimi beklentileriyle altın fiyatları rekor seviyelere yakın bir seviyeye ulaştıktan sonra, bu seviyelerde yatay seyretti. Altın, Federal Rezerv’in faiz oranlarını düşürmeye yaklaştığına dair işaretlerin etkisiyle önceki seanslarda rekor seviyelere yaklaştı, ancak Asya’da istikrarını korudu.

Değerli metal, Pazartesi günü yüzde 1,5 artarak ons başına 2.115,92 dolarlık gün içi en yüksek seviyesine ulaştı. Bu seviye, geçen yılın 4 Aralık’ında kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.135,39 dolara oldukça yakın.

Yılın başında dar bir aralıkta işlem gören altın külçeleri, Şubat ortalarında yeniden yükselişe geçti. Federal Rezerv’in ne zaman faiz indireceği konusundaki belirsizlik devam etmesine rağmen, yaklaşan indirim sinyalleri son haftalarda altını destekledi. Swap piyasaları, Haziran ayında faiz indirimi olasılığının yaklaşık yüzde 60 olduğunu gösteriyor.

Altın ayrıca Orta Doğu’da artan gerilimler, Kızıldeniz’deki gemi taşımacılığına yönelik saldırılar, Çin ekonomisindeki sorunlar ve yıl sonundaki ABD başkanlık seçimlerinden kaynaklanan belirsizlikler gibi faktörlerden de bir miktar güvenli liman desteği alıyor olabilir. ABD Yüksek Mahkemesi, Donald Trump’ın bu yılki başkanlık seçimlerine katılabileceğini belirterek onun seçimlere katılmasını engelleme çabalarına son verdi.

Spot altın, Singapur saatiyle 08:25’te ons başına 2.114,52 dolarda sabit kaldı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi de yatay seyretti. Gümüş ve paladyum fiyatları neredeyse değişmezken, platinde bir düşüş yaşandı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.