Türk Rivierası, Almanların Yaz Tatili Rotasında Zirveye Çıktı

Türkiye, Almanya’nın 10 popüler tatil noktasında İspanya’yı geride bıraktı.

Almanlar Türkiye’de Yaz Tatili için Erken Rezervasyon Yaptırıyor

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV), Almanya’da tatil paketleri için erken rezervasyon rakamlarının Ocak ayı sonunda geçen yıla göre %30 arttığını açıkladı. Rezervasyonların 2019 yaz dönemindeki rakamı %11 aştığı, ancak hala Kovid-19 öncesi seviyelerin %17 altında kaldığı belirtildi.

Almanya’dan yapılmış rezervasyonlarda en popüler 10 tatil yeri arasında Türkiye ilk sırayı aldı. DRV açıklamasında, “2024 yaz sezonu için Türkiye ve Antalya çevresi en popüler paket tatil destinasyonları arasında yer alıyor ve İspanya’yı geride bırakarak birinci sıraya yerleşti. İstanbul Boğazı kıyısındaki ülke, özellikle çocuklu aileler arasında tercih ediliyor” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’yi İspanya, Yunanistan ve Mısır takip ediyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.