Teknoloji Titanı Nvidia, Petrol Devi Saudi Aramco’yu Geride Bıraktı

AI çiplerine olan talep yükselişiyle Nvidia, Aramco’yu geride bırakarak 2 trilyon doları aştı.

NVIDIA Hisseleri, Şirketi Dünyanın En Değerli Üçüncü Şirketi Yaptı

Teknoloji devi NVIDIA’nın hisseleri bugün %4 artışla 822,79 dolara yükseldi ve yıl başından bu yana %66’dan fazla değer kazandı. Bu artış, şirketin piyasa değerini 2,056 trilyon dolara çıkardı.

NVIDIA, bu değer artışıyla Saudi Aramco’yu geride bırakarak dünyanın en değerli üçüncü şirketi oldu. Saudi Aramco’nun piyasa değeri şu anda 2,046 trilyon dolar olarak hesaplanıyor.

NVIDIA’nın piyasa değerindeki artış, yapay zeka çiplerine yönelik artan talepten kaynaklanıyor. Şirket, geçen ay önce Amazon’u, ardından Google’ın ana şirketi Alphabet’i geride bırakmıştı.

Dünyanın en değerli iki şirketi Microsoft (3,087 trilyon dolar) ve Apple (2,774 trilyon dolar) yerlerini koruyor.

NVIDIA’nın piyasa değeri geçen yıl mayıs ayında 1 trilyon dolara ulaşmıştı. Geçen hafta ise ilk kez 2 trilyon doların üzerine çıkmıştı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.