Kanatlı Türk Asyaları Güney Yarımküre’ye Kondu: THY’den Melbourne Uçuşları Başladı

Dünyanın en geniş uçuş ağına sahip THY, İstanbul’dan Melbourne’e ilk aktarmalı uçuşunu başlattı.

Türk Hava Yolları’ndan 6. Kıtaya İlk Uçuş

Türk Hava Yolları (THY), Avustralya’nın Melbourne şehrine, TK 168 sefer sayılı Boeing 777 uçağıyla ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Uçakta 349 yolcu bulunuyordu.

Yolcular, uçağın kapısında lokumlarla karşılandı.

Uçuş öncesinde gazetecilere açıklama yapan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, 6. kıtaya ilk seferi başlatmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bolat, Avustralya’nın 26 milyon nüfusu olduğunu ve yıllık kişi başı milli gelirinin 70 bin dolar olduğunu belirtti.

Avustralyalıların daha önce de Türkiye’ye geldiğini ve kod paylaşımı yaptıkları firmalarla Çanakkale’ye gittiklerini ifade eden Bolat, “Artık Melbourne’den binen bir yolcu, 19 saatlik uçuşla Türkiye’ye gelecek. Beraberimizde gazeteciler de var. Onları Avustralya’ya götürüyoruz. Benzer şekilde, geçen hafta birçok blogger ve youtuber geldi. Ülkemizin güzelliklerini görüp gezecekler. Orada ülkemizi tanıtacaklar. Karşılıklı turizmin bu şekilde artacağına ve gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

“Bu Yıl Sonundan Önce Sidney’e Uçabiliriz”

Bu uçuşu çok önemsediklerini vurgulayan Bolat, “Çok yakın bir zamanda belki de Sidney’i de açabiliriz. O konudaki görüşmelerimiz devam ediyor. Bu gezimizde Sidney’e de uğrayacağız. Uçak müsaitliğine göre belki de bu yıl sonundan önce Sidney’e uçabiliriz” ifadelerini kullandı.

Avustralya’nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, ilk uçuş dolayısıyla Türkiye, Avustralya ve THY’yi tebrik etti.

Huber, “Uzun bir rota olacak. Bu ilk uçuş için her şeyin en iyisini diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Bolat ve Huber, uçakta yolcuları selamladılar.

Bolat, Huber’e Pantone tarafından tescillenen “Türk Hava Yolları Kırmızısı” isimli ajandayı hediye etti.

Daha sonra aprona inen Huber, pist başına hareket eden uçağın ardından su döktü.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.