Avro Bölgesi’nde Yıllık Enflasyon Şubat Ayında Rekor Yüzde 2,6’ya Yükseldi

Avro Bölgesi’nde Şubat’ta TÜFE %2,6 arttı, yıllık bazda.

Avrupa İstatistik Ofisi Şubatta Avro Bölgesi Enflasyonunu Açıkladı

Eurostat, Avro Bölgesi’nin Şubat ayı enflasyon verilerini yayınladı. Ocak ayındaki %2,8’lik yıllık enflasyon Şubat’ta %2,6’ya geriledi. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Şubat’ta bir önceki aya göre %0,6 arttı.

Piyasa beklentileri, Avro Bölgesi’nin Şubat ayı yıllık enflasyonunun %2,5 olacağı yönündeydi. Açıklanan verinin piyasa tahminlerinin üzerinde olması dikkat çekti.

Enflasyonun bileşenleri incelendiğinde, en yüksek yıllık enflasyon (%4) gıda, alkol ve tütün ürünlerinde görüldü. Gıda ürünlerini %3,9 ile hizmetler, %1,6 ile enerji dışı sanayi ürünleri takip ederken, enerji ürünleri %3,7 düşüş gösterdi.

Avro Bölgesi’nin çekirdek enflasyonu Şubat’ta yıllık %3,1, aylık %0,7 olarak ölçüldü.

AB uyumlu verilere göre, enflasyon Şubat ayında Almanya’da %2,7, Fransa’da %3,1, İtalya’da %0,9 ve İspanya’da %2,9 olarak gerçekleşti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.