Fındık Üreticilerini Tarım Sigortasına Davet: “Hasarlarınızı Güvence Altına Alın”

Çakmak: Fındık üreticileri, sigortayla geleceği güvence altına alsın.

TARSİM: Fındık Üreticileri İçin Hayati Önem Arz Ediyor

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Tarım Sigortaları Havuzu’nun (TARSİM) fındık üreticileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Bölük, TARSİM’in devlet tarafından çiftçilerin ürünlerini doğa olaylarından korumak amacıyla kurulduğunu ifade ederek, özellikle fındıkta yaşanan zararların bu sistem tarafından karşılandığını belirtti.

Bölük, son yıllarda üreticilerin TARSİM’in önemini giderek daha iyi anladığını ve tarım sigortasına ilginin arttığını söyledi. Çiftçilere, mağdur olmamak için ürünlerini sigortalatmaları çağrısında bulunan Bölük, “Bir sepet fındık karşılığı ürünlerini sigortalatmak suretiyle güvence altına alabilirler” dedi.

İklim Değişikliği Fındık Üretimi İçin Tehdit

Bölük, Türkiye’nin de iklim değişikliğinden etkilenen bölgeler arasında yer aldığını ve son 40 yılda fındıkta her 10 yılda bir iklim kaynaklı hasarların yaşandığını belirtti. Bölük, bu hasarların tekrar yaşanma ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekerek, üreticilerin olası ürün kayıplarını en aza indirmek için sigorta yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

TARSİM Poliçe Son Kabul Tarihi

Bölük, fındıkta tarım sigortası poliçe son kabul tarihinin 3 Mart olduğunu hatırlattı ve üreticilere bu tarihe kadar ürünlerini sigortalatmaları çağrısında bulundu.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.