Türk Telekom CEO’su: “Teknoloji İhracatında Lideriz”

Türk Telekom öncülüğünde Türkiye, teknoloji ihracatında güçleniyor.

Mobil Dünya Kongresi’nde Türk Telekom CEO’sundan Değerlendirmeler

Mobil Dünya Kongresi (MWC’24) kapsamında çalışmalarını değerlendiren Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, şirketin fuarda yenilikçi ürün ve çözümlerle yer aldığını belirtti.

Yeniliklere Entegre Çözümler

Önal, Türk Telekom’un yenilikçi teknolojileri ürünlerine entegre ettiğini vurguladı. Şirketin, MWC’24’te işbirlikleriyle bu yenilikleri duyurduğunu söyledi.

Küresel Teknoloji İhracatı

Önal, Türk Telekom’un AR-GE şirketleriyle küresel işbirlikleri gerçekleştirdiğini ve dünyaya teknoloji ihraç ettiğini ifade etti. Grup şirketi Argela’nın ABD’deki iştiraki Netsia’nın 68 uluslararası patenti olduğunu belirtti. Türk mühendislerin dünya çapındaki başarılarıyla şirketin yerli ürünleri tanıtmaya devam ettiğini vurguladı.

Yerli Çözümler

Önal, özellikle telekomünikasyon, enerji, finans ve savunma sanayileri için hayati önem taşıyan 5G senkronizasyon çözümünü İsveçli Net Insight ile birlikte ürünleştirdiklerini bildirdi. Yerli ürünler konusunda i2i, NaraXR ve IQVizyon işbirliğiyle hayata geçirilen milli endüstriyel 5G mobil şebekesi projesini tanıttıklarını söyledi.

5G ve 6G’ye Odaklanma

Önal, MWC’24’ün odak konularından birinin 5G olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu teknolojiyi kullanan değil, geliştiren ve ihraç eden bir güç olmasını hedeflediklerini aktardı. Şirketin 5G’de ilkler imza attığını ve 6G ekosistemini geliştirmeyi amaçladığını belirtti.

Yerli Üretim Önemi

Önal, Türk Telekom’un yerli iş ortaklarıyla yerli ürün ve çözümler ürettiğinin altını çizdi. Bu yaklaşımın milli bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Şirketin, dünyaya teknoloji ihraç etmeye ve Türkiye’nin teknoloji ihracatında söz sahibi olmasına öncülük ettiğini söyledi.

GSMA’da Türk Varlığı

Önal, geçmişte GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde daha az Türk şirketin yer aldığını, ancak bugün büyük bir alana yayıldıklarını belirtti. Gelecek yıl Türk Telekom’un daha fazla ürün ve servisle fuarda yer alacağını söyledi. Şirketin, ülkenin teknoloji taşıyıcısı olmaya devam edeceğini ve dijital dönüşüme liderlik edeceğini vurguladı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.