Vergi Zamanı: Beyanname Verme Dönemi Açıldı

Vergi beyanı zamanı geldi: Kazançlarınız için!

Gelir Vergisi Beyannameleri için Son Tarih Yaklaşıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) açıklamasına göre, ticari, tarımsal veya mesleki faaliyetleri sonucu gerçek usulde gelir vergisiyle yükümlü mükellefler, 2023 yılı beyannamelerini 1 Nisan Pazartesi gününe kadar elektronik ortamda bildirebilecekler.

Gelirleri yalnızca ücret, kira, faiz veya diğer kazançlardan oluşan mükellefler ise yıllık gelir vergisi beyannamelerini “Dijital Vergi Dairesi (Hazır Beyan Sistemi)” aracılığıyla kolay ve güvenli bir şekilde verebilecekler.

Önceki yıl gelirlerine ilişkin beyannameler üzerinden tahakkuk eden gelir vergisi, mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenmelidir.

Mükellefler, gelir vergisi beyannamelerini hazırlarken rehberlik almak için GİB tarafından gelir unsurlarıyla ilgili olarak hazırlanan kılavuz, broşür ve infografikleri inceleyebilirler.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.