Türkiye Kalkınma Yolculuğunda Yatırım ve İhracatla Parlıyor

Türkiye, kişi başı geliri 13.110 dolar ve toplam geliri 1,118 trilyon dolarla, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı kalkınma yolculuğunda ilerliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 2023 GSYH verilerini değerlendirerek, ülke ekonomisinin 14 çeyrektir aralıksız büyüdüğüne dikkat çekti.

Kacır, 2023 yılında Türkiye’nin ekonomik büyümesinin yüzde 4,5 olduğunu, yatırımların ise yüzde 8,9 arttığını bildirdi. Ülkenin kişi başı milli gelirinin 13.110 dolara, toplam milli gelirin 1 trilyon 118 milyar dolara ulaştığını belirten Kacır, Türkiye’nin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat alanlarında kalkınmasını sürdürdüğünü ifade etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.