Bankacılık Sektöründe Mevduat Rekoru Kırıyor

Bankacılık sektörü: Mevduat 15,5 trilyon TL, Kredi 11,7 trilyon TL

Bankacılık Sektörünün Mevduatı Yükselişte

23 Şubat ile sona eren haftada bankacılık sektörünün toplam mevduatı, önceki haftaya kıyasla 26,7 milyar lira artış göstererek 15 trilyon 513,8 milyar liraya ulaştı.

TL ve YP Mevduatları

Bu dönemde TL cinsi mevduatlar %0,59 düşüşle 8 trilyon 794 milyar liraya gerilerken, yabancı para (YP) cinsi mevduatlar %1,63 yükselerek 6 trilyon 116 milyar liraya çıktı.

Yurt içinde yerleşik kişilerin YP mevduatlarında, parite etkisinden arındırıldığında 1 milyar 141 milyon dolarlık artış görüldü.

Kredi Hacmi Arttı

Taksitli ticari krediler %1,15 yükselerek 1 trilyon 366 milyar liraya, kredi kartı bakiyeleri ise %1,90 artarak 1 trilyon 677 milyar liraya ulaştı.

Bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi, TCMB dahil, 11 trilyon 746 milyar liraya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %52,33’lük bir artışa işaret ediyor.

Sonuç

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı ve kredi hacmi artış eğilimi göstermeye devam ediyor. Bu durum, ekonominin büyümesi ve finansal faaliyetlerin canlanmasıyla ilişkili olarak değerlendirilebilir.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.