“Et Fiyatlarındaki Yükseliş Kasapları Canından Bezdirdi”

Kasaplar Federasyonu Başkanı Yardımcı, Ramazan’da fırsatçılığa karşı uyardı: “Kırmızı ette fiyat artışı yapanlar kasap esnafını da rahatsız ediyor.”

Türkiye’de Kırmızı Ette Anormal Fiyat Artışına Müdahale Çağrısı

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Ramazan öncesi Türkiye’de kırmızı et fiyatlarında yaşanan anormal artışa dikkat çekti.

Spekülatörlerin Etkisi

Yardımcı, her Ramazan’dan bir hafta önce kırmızı et fiyatlarında artış yaşandığını, ancak bu yıl artışların 25 gün öncesinden başladığını belirtti. Bu artışın arkasında spekülatörler, aracılar ve büyük et tedarikçilerinin olduğunu ifade etti.

Kasapların Rahatsızlığı

Fiyat artışlarından kasap esnafının da rahatsız olduğunu vurgulayan Yardımcı, satışların yarıya düştüğünü söyledi. Rekabet Kurumu’nun kırmızı et sektörüne yönelik çalışmalarının önemini vurguladı.

Müdahale Çağrısı

Yardımcı, fırsatçılığın önlenmesi gerektiğini vurguladı. Et fiyatlarının büyük firmalar ve tedarikçiler tarafından yükseltildiğini belirterek, daha önce bu firmalara para cezası verildiğini hatırlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Et ve Süt Kurumu bulunan illerde esnafa et desteği vermesi durumunda piyasanın rahatlayacağını ifade etti. Yardımcı, Federasyon olarak Bakanlık ve Et ve Süt Kurumu ile görüştüklerini ve kendilerine destek olduklarını vurguladı.

Yeterli Arz

Yardımcı, Türkiye’de yeteri kadar hayvan varlığı ve kırmızı et olduğunu belirtti. Üreticinin, kasabın ve vatandaşın korunmasının önemine işaret etti.

Vatandaşın Rahatına Öncelik

Ramazan dolayısıyla fırsatçılık yapanlara yönelik müdahalenin önemli olduğunu vurgulayan Yardımcı, fiyat yükselten spekülatörlere fırsat vermeyeceklerini söyledi. Federasyon olarak önceliklerinin vatandaşların Ramazan’da kırmızı ete rahat ulaşabilmesi olduğunu ifade etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.