Batman OSB’de 70 Yeni Fabrika Yolda: Yıl Sonuna Kadar Üretim Başlayacak

Vecdin Nasıroğlu: Batman OSB’nin 4. etabıyla 20.000 istihdam!

Batman OSB’de Son Aşamaya Gelindi: 70 Yeni Fabrika Yıl Sonunda Faaliyete Geçecek

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 4. etabında, bu yılın sonunda 70 yeni fabrika faaliyete girecek. 1992 yılında kurulan OSB, bölgedeki terör olayları nedeniyle uzun süre yatırımcı ilgisini çekmedi. Ancak güvenli ve huzurlu ortamın sağlanmasıyla OSB’de yatırımlar hız kazandı.

2018 yılında başlatılan 4. etap genişleme projesi kapsamında, 70 parselden oluşan sanayi bölgesinin inşaat çalışmalarının yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor. Yeni fabrikaların faaliyete geçmesiyle istihdam sayısının 20 bine ulaşması bekleniyor.

OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu, ilk kurulan OSB’de sadece birkaç yatırımcının bulunduğunu, ancak yatırımların artmasıyla birlikte bölgenin üç kez büyütüldüğünü belirtti. Son genişlemeyle birlikte OSB alanının 3 bin 770 dönüme ulaştığını ve halihazırda 130 fabrikanın faaliyet gösterdiğini bildirdi.

Nasıroğlu, 4. etaptaki inşaatların bu yılın sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini ve bununla birlikte istihdam sayısının 20 bine çıkacağını vurguladı. Batman’a son dönemde yoğun yatırımcı ilgisi olduğunu ifade ederek bu durumun güvenli ortamın oluşmasına bağladı.

OSB’nin 4. etabının tamamlanmasıyla birlikte doluluk oranına ulaşıldığı için yeni bir OSB yapımı için girişimlere başlandığı belirtildi. Oymataş Gıda OSB olarak planlanan ikinci OSB için 500’e yakın yatırımcı başvurusu alındı. Gıda sektörüne öncelik verilecek olan sanayi bölgesinde, lojistik alan oluşturulması da planlanıyor. Ayrıca, OSB’ye demir yolu bağlantısı sağlanması için bir proje hazırlandığı ifade edildi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.