Bafra Ovası’nda Beyaz Lahana Hasadı Rekoru Bekleniyor

Bafra’da beyaz lahanda 200.000 tonluk rekolte bekleniyor.

Bafra Ovası’nda Hibrit ve Beyaz Lahana Hasadı Başladı

Kızılırmak Nehri’nin zenginleştirdiği alüvyonlu Bafra Ovası’nda, 2023 Ağustos’unda 27 bin dekar araziye hibrit ve beyaz lahana ekimi yapıldı. Yörede “kelem” olarak bilinen beyaz lahananın hasadı, 2024 Nisan’ında tamamlanacak.

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, dönüm başına 5 ila 10 ton arasında beyaz lahana verimi elde ettiklerini açıkladı. toplam 200 bin ton rekolte beklediklerini ifade etti. Sezonun başında normal seyreden fiyatların, hava koşulları ve iklim değişikliği nedeniyle düştüğünü, satışların azaldığını belirtti.

Bafra’da yetişen lahanaların Karadeniz sahili boyunca ve Ankara, Bursa, İstanbul gibi büyük şehirlere gönderildiğini aktaran Aşçı, üreticilerin desteklenmesi ve yerli tohum kullanımının teşvik edilmesini talep etti.

Karaburç Mahallesi’nde çiftçilik yapan Uğur Bektaş, 15 dönüm arazisine kelem ektiğini belirterek ağustosta ekim yapılan lahananın hasadını gerçekleştirdiklerini, ancak beklentilerini karşılayamadıklarını söyledi. Gelecek yıl fiyatların daha iyi olmasını umduklarını ifade etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.