Uraloğlu: Karadeniz’i Yüksek Hızlı Tren Ağına Bağlıyoruz

Hızlı Tren Sahilde: Uraloğlu, Karadeniz’e Raylı Yol Müjdesi Verdi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Hızlı Tren Ağı Karadeniz’e Ulaşacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun’da düzenlenen basın toplantısında, ülke genelinde yaygınlaştıracakları yüksek hızlı tren ağından bahsetti.

Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-İstanbul ve Konya-Karaman hatlarının ardından Ankara-Sivas hızlı tren hattının açıldığını belirten Uraloğlu, “Şimdi hızlı trenimizi Karadeniz’e ulaştıracağız. Kırıkkale-Çorum-Samsun hızlı tren hattıyla önce Kırıkkale’den Çorum’a, sonra da Samsun’a hızlı tren getireceğiz” dedi.

Bu projenin tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arası kara yoluyla 7 saat süren seyahatin 2 saat 45 dakikaya ineceğini belirten Uraloğlu, 509 kilometrelik Samsun-Sarp Demiryolu projesinin de gündemlerinde olduğunu ve yıl içerisinde proje çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

Samsun’da Yoğun Trafik Yoğunluğu

Karadeniz Sahil Yolu’nun bölünmüş yol olarak hizmete girmesiyle Samsun’un hızla geliştiğini vurgulayan Uraloğlu, kentte trafik yoğunluğunun arttığını söyledi. Bu doğrultuda yeni projeler ürettiklerini ve yatırımlar yaptıklarını belirten Uraloğlu, 2002 yılından bu yana Samsun’un ulaşım ve iletişim altyapısı için 73 milyar 391 milyon lira yatırım yapıldığını aktardı.

Bölünmüş yol uzunluğunun 313 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunun ise 375 kilometreye çıkarıldığını ifade eden Uraloğlu, Samsun’da 55 köprü bulunduğunu ve bunun 123 köprüye yükseltildiğini belirtti.

Samsun Şehir Hastanesi Bağlantı Yolları

Şehir Hastanesi Bağlantı Yolları ve Yeşilkent Kavşağı’nın yapımı devam eden projeler arasında olduğunu söyleyen Uraloğlu, ayrıca Samsun-Bafra ve Samsun Çevre Yolu onarımı, Havza-Vezirköprü Yolu, Çarşamba-Ayvacık Yolu, Ladik-Taşova Yolu gibi 10 ayrı kara yolu projesinin çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

Samsun Şehir Hastanesi’nin bağlantı yollarını da hastane yapımıyla eş zamanlı olarak yürüttüklerini belirten Uraloğlu, yolun Samsun Çevre Yolu’na iki noktadan bağlanacağını ve 5,3 kilometre uzunluğunda, iki tarafı üçer şeritli olarak bölünmüş yol standardında inşa edileceğini söyledi.

Samsun Havaalanı’na Yeni Terminal

Uraloğlu ayrıca Samsun-Çarşamba Havalimanı terminal binasında da incelemelerde bulundu ve havalimanında büyük değişiklikler yapacaklarını söyledi. Uraloğlu, yeni bir iç hatlar terminal binası inşa edeceklerini ve mevcut terminal binasını dış hatlar terminal binası olarak düzenleyeceklerini belirtti.

Apron sahasının da genişletileceğini, yeni güç merkezi binası ve otopark inşa edileceğini ifade eden Uraloğlu, yaklaşık 2 milyar liralık yapım maliyetine sahip bu projenin ihalesini en kısa sürede yapacaklarını söyledi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.