Bakan Bolat’ın Esnafa “Finansman Destek Kredisi” Sürprizi

Esnaf limiti 750 bin liraya yükseltildi.

Esnaf Kredisine Ek Destek: Limit 750.000 TL’ye Yükseldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnafa yönelik TESKOMB finansman destek kredisinin yarından itibaren kullanıma hazır olduğunu açıkladı.

Bakan Bolat, “Esnaf başına limit daha önce 500.000 TL, birkaç ay önce 650.000 TL’ye çıkarılmıştı. Bugün söylüyorum, 750.000 TL’ye çıkarıldı.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Milli Geliri Açıklanacak

Bakan Bolat, yarın Türkiye’nin 2023 yılı milli gelirinin açıklanacağını belirterek, “3. çeyrek sonunda milli gelirimiz 1 trilyon 70 milyar dolardı. Yıllıklandırılmış rakamın bunun da üzerinde olacağını tahmin ediyoruz.” dedi.

Bolat, kişi başına milli gelirin de 2002 yılında 3.608 dolardan 13.000 dolara yaklaşacağını öngördü.

İstihdam ve İhracatta Artış

Bakan Bolat, Türkiye’deki istihdam rakamının 21 yılda 19 milyondan 32 milyona yükseldiğini vurguladı.

Dış ticarette de önemli bir artış yaşandığını belirten Bolat, 2022 yılında 140 bin ihracatçıyla 256 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydetti.

Huzur ve İstikrar Ekonomik Gelişimi Tetikliyor

Bakan Bolat, bir ülkede huzur, güven ve siyasi istikrarın ekonomik gelişimi tetiklediğini ifade ederek, “Ankara, 5 yılda bir şey görmedi, 5 yıl kaybetti. Yapılmayan işlerden dolayı 10 yıl kaybetti.” değerlendirmesinde bulundu.

Ankara’nın Geleceğine Oy Verin

Bakan Bolat, 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Vatandaşları, “kendilerinin, ailenizin, çocuklarınızın, torunlarınızın, çevrenizin, komşularınızın, işinizin geleceğine oy vereceksiniz.” ifadeleriyle geleceği düşünerek oy kullanmaya çağırdı.

Turgut Altınok’un Başkanlığına İnanıyoruz

Bakan Bolat, AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un başarılı ve güvenilir bir isim olduğuna inandıklarını söyledi.

Altınok’un başkanlığında Ankara’nın yeniden bir yıldız şehir haline geleceğini ifade eden Bolat, “Ankara bir ihracat şehri oldu, savunma sanayisinde merkez oldu, hizmetlerde ve sağlık turizminde merkez oldu.” şeklinde konuştu.

TESKOMB Kredisi Kullanıma Açılıyor

Bakan Bolat, esnaf başına TESKOMB finansman destek kredisi limitinin 750.000 TL’ye çıkarıldığını tekrarladı.

Kredinin %25,5 maliyetle ve 5 yıl vadeyle yarından itibaren kullanılabileceğini kaydetti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.