Nijerya Yabancı İşçilere Yıllık Vergi Getiriyor

Nijerya, yabancı işçi çalıştıranlara yıllık vergi zorunluluğu getirdi.

Nijerya, Yabancı Personel İçin Zorunlu Yıllık Vergiler Uyguluyor

Nijerya hükümeti, yabancı personel çalıştıran şirketler için yıllık 15.000 dolarlık zorunlu bir vergi uygulamaya koydu. Diğer yabancı işçiler için bu vergi miktarı 10.000 dolar olarak belirlendi. Diplomatik misyonlarda çalışanlar ve hükümet yetkilileri bu vergiden muaf tutulacak.

Başkan Bola Ahmed Tinubu, bu kararın Nijeryalılar ile yabancı işçiler arasındaki istihdam fırsatlarını dengelemek için alındığını açıkladı. Ayrıca hükümetin bu verginin gelirleri artırmasını ve yerelleştirmeyi teşvik etmeyi amaçladığını söyledi. Tinubu, “Hedefimiz, ülkedeki yabancı şirketlerde kalifiye Nijeryalılar için istihdam fırsatlarını artırırken, gurbetçiler ve Nijeryalı iş gücü arasındaki ücret farkını kapatmaktır” dedi.

Bu zorunlu vergiye uyulmaması durumunda para ve 5 yıla kadar hapis cezası verilecek. Vergi, bir yıl içinde en az 183 gün çalışan personelin bulunduğu şirketlere uygulanacak.

Uygulamadan Nijerya Göçmenlik Servisi sorumlu olacak. Yerel basın, İçişleri Bakanlığı’na dayandırdığı verilere göre, Nijerya’da 150.000’den fazla yabancı işçinin bulunduğunu bildirdi. Bu işçilerin çoğunluğu petrol ve gaz, inşaat, telekomünikasyon ve konaklama sektörlerinde çalışıyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.