Avrupa’dan Google’a 2,1 Milyar Euro’luk Tazminat Davası

Avrupa’da 30’dan fazla medya kuruluşu, Google’ın reklam teknolojisi alanında hakim konumunu kötüye kullandığı iddiasıyla şirkete karşı dava açarak 2,1 milyar euro tazminat talep etti

Avrupa’da 30’dan fazla medya kuruluşu, Google’ın reklam teknolojisi alanında hakim konumunu kötüye kullandığı iddiasıyla şirkete karşı dava açarak 2,1 milyar euro tazminat talep etti. Geradin Partners ve Stek adlı Avrupa merkezli hukuk büroları tarafından yapılan açıklamaya göre, 17 ülkeden 30’dan fazla Avrupalı medya kuruluşu, Google’a karşı yasal adımlar attı.

Dava, Hollanda’nın Amsterdam Bölge Mahkemesi’nde açıldı. Google’ın reklam teknolojisi uygulamalarının rekabeti engellediği iddia edilerek, yaklaşık 2,1 milyar euro tazminat talep edildi.

Açıklamada, Fransız rekabet kurumunun 2021’de Google’ın reklam teknolojisindeki hakimiyetini kötüye kullandığını tespit ettiği ve Avrupa Komisyonu’nun da benzer bir itirazda bulunduğu hatırlatıldı.

“Google hakim konumunu kötüye kullanmasaydı, medya şirketleri reklamlardan daha fazla gelir elde eder ve reklam teknolojisi hizmetleri için daha düşük ücretler öderdi” şeklinde bir değerlendirme yapıldı.

Avrupa’da Google’a Karşı Dava Açan Medya Kuruluşları:

  1. Alman medya devi Axel Springer
  2. Norveç merkezli medya grubu Schibsted
  3. Polonya’dan medya kuruluşları
  4. Finlandiya’dan medya kuruluşları
  5. Avusturya’dan medya kuruluşları
  6. Danimarka’dan medya kuruluşları
  7. Belçika’dan medya kuruluşları
  8. İsveç’ten medya kuruluşları
  9. İspanya’dan medya kuruluşları
  10. Portekiz’den medya kuruluşları
  11. Çekya’dan medya kuruluşları
  12. İsviçre’den medya kuruluşları
  13. Romanya’dan medya kuruluşları
  14. Bulgaristan’dan medya kuruluşları
  15. Slovakya’dan medya kuruluşları
  16. Macaristan’dan medya kuruluşları
  17. Hollanda’dan medya kuruluşları
  18. Lüksemburg’dan medya kuruluşları

Bu medya kuruluşları, Google’a karşı dava açarak hakim konumunu kötüye kullanmakla suçluyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.