Konya Tarım Fuarı 20. Kez Geri Dönüyor!

101 ülkeden 3.28 milyon ziyaretçi ve 6.891 katılımcıyla uluslararası bir buluşma.

Konya’da düzenlenecek tarım fuarının bu yıl 20’ncisi düzenlenecek. Yerli ve yabancı katılımcılar sektördeki yenilikleri yakından inceleme fırsatı elde edecekler.

Konya Ticaret Odası ile TÜYAP’ın işbirliğiyle Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde 5-9 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 20. Konya Tarım Fuarı için geri sayım başladı.

İlk kez 2003 yılında düzenlenen ve 35 firmanın katıldığı fuar bugüne kadar 101 ülkeden 3 milyon 280 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Sektörün en önemli etkinliklerinden biri olarak kabul edilen fuara bugüne kadar 6 bin 891 firma katıldı.

Fuar merkezinde hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ediyor. 6 salonda düzenlenecek fuarda, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, traktör ve tarım makineleri yan sanayi, çiftlik ve seralar için ekipman ve hizmetler dâhil olmak üzere sektörle ilgili çeşitli alanlarda binlerce ürün sergilenecek.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarın her yıl büyüyerek geliştiğini söyledi.

Sektör temsilcilerinin de fuara yoğun ilgi gösterdiğini belirten Öztürk, “İlk tarım fuarımızı 2 bin metrekarelik bir alanda düzenlemiştik ve sadece 13 bin ziyaretçimiz olmuştu. O gün bu sektöre ve fuara inandık. Şimdi 20’ncisini gerçekleştireceğiz. 2023’te 250 bin ziyaretçimiz oldu. Bugüne kadar 3 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptık.” dedi.

Öztürk, fuarların bölge ekonomisine olan katkısına dikkat çekerek, “Fuarlar, sektöre büyük bir katkı sağlarken, aynı zamanda tüm şehre de olumlu bir etki yaratıyor. Fuar hazırlıklarında stand kuranlar, elektrikçiler, parkeciler, mermerciler ve su tesisatçıları gibi binlerce kişi çalışıyor. Fuarın Konya ekonomisine, sektördeki diğer paydaşlarla birlikte yaklaşık 1,5 milyar lira katkı sağladığını tahmin ediyoruz. Bu yılın daha da iyi geçeceğine inanıyoruz. Bu, Avrupa’nın en büyük 3. tarım fuarı ve bir marka fuar. Türkiye’deki tarım makineleri sektörünün %45’i Konya’da üretiliyor. Tarım makineleri ihracatının da %50’den fazlasını gerçekleştiriyoruz. Bu fuarın katılımcısı ve ziyaretçisi arttıkça ihracattaki etkimiz de artıyor.” açıklamasında bulundu.

Konya Tarım Fuarı, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise sektördeki en büyük beş fuarından biri.

TÜYAP Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın 96 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirileceğini belirtti.

Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği ile işbirliği yaparak düzenleyecekleri fuarın açılışı için çalışmaların hızla sürdüğüne işaret eden Ersözlü, şunları söyledi:

“Konya Tarım Fuarı, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise sektördeki en büyük beş fuarından biri. Katılımcı firmalarımızın sundukları tarımsal mekanizasyon ürünleri, fiyat performans dengesi ve kaliteli üretim anlayışıyla her geçen yıl yabancı ziyaretçilerin ilgisini daha çok çekiyor. Konya Tarım Fuarı’nın tanıtımını dünya çapında 10 dilde ve onlarca ülkede yapıyoruz. Fuarın, tarım sektörünün ihracatına her yıl ortalama %20 oranında katkı sağladığını söyleyebiliriz. Tarımsal mekanizasyon alanından en son teknolojileri sunmaya hazırlanan fuar, en yeni işbirliklerine de olanak sağlayacak.”

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.