Şubat Ayında Sektörel Güven Endeksi Değişimleri

Perakende ticaret sektöründe güven endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre %1 azalırken, inşaat sektöründe %1 artış ve hizmet sektöründe ise %1,6 artış yaşandı.

Perakende Ticaret Güveni Düşerken, İnşaat ve Hizmet Sektöründe Artış Devam Ediyor


Perakende ticaret sektöründe güven endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre %1 azalırken, inşaat sektöründe %1 artış ve hizmet sektöründe ise %1,6 artış yaşandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıkladı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, Şubat ayında aylık bazda hizmet sektöründe %1,6 artarak 118,6’ya, inşaat sektöründe %1 artışla 91,8’e yükseldi. Perakende ticaret sektöründe ise %1 düşüşle 114,5’e geriledi.

Hizmet sektöründe Şubat ayında bir önceki aya kıyasla son üç aylık dönemde iş durumu %1,8, hizmetlere olan talep %2,6 ve gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi %0,4 arttı.

Perakende ticaret sektöründe ise son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar %1,1 azalırken, mevcut mal stok seviyesi %2,3 azaldı. Gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi ise %0,1 arttı.

İnşaat sektöründe alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyinde %0,3 gerileme yaşanırken, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi %2,2 arttı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.