Çin Bankaları Konut Sektörüne 17 Milyar Dolarlık Kredi Desteği Sağlıyor!

Çin’deki devlet televizyonu CCTV’nin raporuna göre, ülkedeki bankalar, ocak ayından bu yana gayrimenkul projelerine destek olmak amacıyla toplamda 123.6 milyar yuanlık kredi onayladı

Çin’deki devlet televizyonu CCTV’nin raporuna göre, ülkedeki bankalar, ocak ayından bu yana gayrimenkul projelerine destek olmak amacıyla toplamda 123.6 milyar yuanlık kredi onayladı. Bu krediler, “beyaz listede” yer alan emlak projeleri için sağlandı ve bu kredi desteği şimdi uygulanmaya başladı.

Haberde ayrıca, 20 Şubat itibarıyla Çin genelinde 29 bölgede 214 şehirde gayrimenkul finansmanını desteklemek için bir sistem kurulduğu belirtildi. Bloomberg Intelligence analisti Kristy Hung, 17 milyar dolarlık bu kredinin olumlu bir adım olduğunu ancak gayrimenkul sektöründeki sorunları çözmek için yeterli olmadığını belirtti.

Hung, “Önceden satılan projelerin tamamlanacağına dair güvence vermek ve konut alıcılarının güvenini artırmak için bankaların finansal desteğini artırması gerektiğini düşünüyoruz,” şeklinde konuştu.

Bu haberin ardından, Çinli konut sektörü şirketlerinin hisseleri yükseldi. TSİ 07:05 itibarıyla, China Overseas Land hisseleri %6 oranında yükselirken, Sunac China %7, Shimao Group %10 ve KWG Group %14’e varan artışlar gösterdi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.