Türkiye, Suudi Arabistan Kalkınma Fonu’ndan 55 Milyon Dolarlık Kredi Aldı

Türkiye’nin Suudi Arabistan Kalkınma Fonu’ndan (SFD) aldığı 55 milyon dolarlık kredi anlaşması, İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu’nda imzalandı.


Türkiye’nin Suudi Arabistan Kalkınma Fonu’ndan (SFD) aldığı 55 milyon dolarlık kredi anlaşması, İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu’nda imzalandı. Anlaşmaya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, SFD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al-Khateeb ve SFD İcra Kurulu Başkanı Sultan Al-Marshad katıldı.

Bu kredi, “Devlet Okullarında Depreme Bağlı Riskin Azaltılması Projesi” için kullanılacak. Proje kapsamında, 55 bin metrekarelik alana sahip 5 devlet okulunun rehabilitasyonu gerçekleştirilecek. Amacı, bu okulları deprem riskine karşı güçlendirmek olan projede, okullara gerekli ekipman ve kaynaklar sağlanarak eğitim kalitesinin ve sürekliliğinin artırılması hedefleniyor.

SFD finansmanlı bu proje, Türkiye ile fon arasındaki işbirliğinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Proje aynı zamanda, öğrencilere kaliteli eğitim sağlama ve ülkenin sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunma amacını güdüyor. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni destekleyen projenin, özellikle “Kaliteli Eğitim” hedefine odaklandığı belirtiliyor.

SFD’nin son 40 yılda Türkiye’deki enerji, sağlık, tarım ve eğitim gibi alanlarda değeri 300 milyon doları aşan 9 kalkınma projesi ve programını finanse ettiği biliniyor. Bu yeni proje, Türkiye’nin eğitim sektörünü desteklemeyi ve uluslararası standartlarda eğitim sunma hedefini güçlendirmeyi amaçlayan bir diğer adım olarak değerlendiriliyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.