Akaryakıt Fiyatlarında İndirim Yolda!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, rafineri marjlarında yapılacak düzenleme sonucunda benzin ve motorin fiyatlarında 1 ila 1,50 TL arasında bir indirim olacağını açıkladı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, rafineri marjlarında yapılacak düzenleme sonucunda benzin ve motorin fiyatlarında 1 ila 1,50 TL arasında bir indirim olacağını açıkladı. Akaryakıt fiyatlarındaki rekor seviyelerin ardından, EPDK’nın bayi marjlarıyla ilgili bu açıklaması önem taşıyor.

Yılmaz, rafinerilere gönderilen bir yazıyla gerekli uyarıların yapıldığını belirtirken, rafinerilerin bu uyarı doğrultusunda marjlarını güncellemesi gerektiğini vurguladı. Bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünlerin rafinerilere önemli bir kar avantajı sağladığını belirten Yılmaz, bu avantajın tüketicilere yansıtılması gerektiğini ifade etti.

Yapılacak düzenleme sonrasında benzin ve motorin fiyatlarında yaşanacak olan indirimin, 1 ila 1,50 TL aralığında olacağını söyleyen Yılmaz, rafinerilerin bu güncellemeyi hızla yapmalarını ve tüketicilere yansıtmalarını beklediklerini dile getirdi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.