Coca-Cola İçecek, Bangladeş’teki Şirketin Tamamını 130 Milyon Dolara Satın Aldı

Coca-Cola İçecek A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada Coca-Cola Bangladesh Beverages’i satın alma işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Coca-Cola İçecek A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada Coca-Cola Bangladesh Beverages’i satın alma işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. Anadolu Grubu’na bağlı Coca-Cola İçecek, bağlı ortaklığı CCI International Holland ile birlikte, The Coca-Cola Company’nin bağlı ortaklığına ait olan Coca-Cola Bangladesh Beverages’deki yüzde 100 hissesinin satın aldı.

Coca-Cola İçecek: Yatırım ve Büyüme Stratejimizin Bir Parçası

Coca-Cola İçecek’in KAP’a gönderdiği bilgiye göre 2024 yılı içinde tamamlanması beklenen satın alma için 2 eşit taksitte 130 milyon dolar ödenecek. Satın alınan şirket aynı zamanda Coca-Cola İçecek’in tedarikçisi durumunda.

Coca-Cola İçecek: Büyüme Potansiyeli Olan Bir Pazarda

Coca-Cola İçecek CEO’su Karim Yahi, yaptığı açıklamada, “CCI’in temel yeteneklerini kullanarak büyüme ve değer yaratılabilecek, önemli gelecek potansiyeli olan bir pazara girmek için büyük bir fırsat olarak gördüğümüz CCBB’yi satın almak üzere hisse alım anlaşmasını imzalamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Bangladeş’in, dünyanın en kalabalık 8. ülkesi olduğu ve IMF tahminlerine göre 2023-2028 döneminde yıllık ortalama %6,7 oranında büyümesi bekleniyor.

Bangladeş: Hızla Büyüyen Bir Pazar

Güney Asya’da yer alan Bangladeş, yaklaşık 170 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık 8. ülkesidir. IMF tahminlerine göre Bangladeş’in GSYH’si 2012-2022 yılları arasında yıllık ortalama %6,5 oranında büyümüştür ve 2023-2028 döneminde de yıllık ortalama %6,7 oranında büyümesi beklenmektedir.

Bangladeş’teki Alkolsüz İçecek Pazarı: Hızlı Büyüme Öngörüsü

Bangladeş’teki alkolsüz hazır içecek (“NARTD”) pazarının 2019-2022 yılları arasında %10 YBBO ile yaklaşık 410 milyon ünite kasa seviyesine ulaştığı belirtiliyor. Bangladeş’teki NARTD pazarının 2023-2032 döneminde yıllık ortalama %12 büyüme ile 716 milyon ünite kasaya ulaşması bekleniyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.