OpenAI’den Yeni Yapay Zeka Harikası: “Sora”

San Francisco merkezli teknoloji devi OpenAI, yeni yapay zeka modeli olan Sora’yı tanıttı. Sora, metin komutlarıyla gerçekçi ve yaratıcı sahneler oluşturabilen bir yapay zeka modelidir.

San Francisco merkezli teknoloji devi OpenAI, yeni yapay zeka modeli olan Sora’yı tanıttı. Sora, metin komutlarıyla gerçekçi ve yaratıcı sahneler oluşturabilen bir yapay zeka modelidir. OpenAI’dan yapılan açıklamaya göre, Sora, insanların gerçek dünya etkileşimlerini simüle eden sorunları çözmelerine yardımcı olan modellere odaklanan bir çalışmanın ürünüdür. Bu çalışmalar, yapay zekanın hareket halindeki fiziksel dünyayı anlamasını ve taklit etmesini hedeflemektedir.

Açıklamada belirtildiğine göre, Sora “metinden videoya” yapay zeka modelidir ve kullanıcıların isteklerine göre bir dakikaya kadar uzunlukta videolar oluşturabilir. Bu süreçte görsel kalite de korunmaktadır.

Sora’nın zararları veya riskleri değerlendirmek amacıyla bazı takım üyelerinin kullanımına sunulduğu ifade edilmiş ve aynı zamanda modelin profesyoneller için faydalı olabilmesi için geri bildirim almak üzere bir dizi görsel sanatçı, tasarımcı ve film yapımcısının erişimine açıldığı belirtilmiştir.

Açıklamada ayrıca, Sora’nın karmaşık sahneler oluşturabildiği ve birden fazla karakterin, belirli hareket türlerinin ve konu ile arka planın doğru ayrıntılarını içerebildiği vurgulanmıştır. Modelin ayrıca istekleri doğru bir şekilde yorumlayabilme yeteneği ve canlı duyguları ifade eden ilgi çekici karakterler oluşturma kabiliyetine sahip olduğu da vurgulanmıştır.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.