Anagold Madencilik: Karasu Nehri’ne Siyanür Karışmadı, Sorumlu Biz Değiliz

Anagold’dan açıklama: Karasu’ya siyanür akışı yok.

Şirket, 14 Şubat Salı günü saat 14.28’de meydana gelen maden kazası sonrası profesyonel ekipler tarafından olayın sebebine ilişkin araştırmanın başladığını duyurdu.

Açıklamada, kazanın yığın linç alanının kaymasından kaynaklandığı belirtilirken, konunun atık depolama havuzu ile herhangi bir ilgisi olmadığı ve söz konusu konu ile ilgili herhangi bir tehlikenin bulunmadığı ifade edildi.

Toprak kayması nedeniyle çevresel herhangi bir kirlilik yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

  • Kazaya rağmen tüm tedbirler hızlı bir şekilde alınarak saha kontrol altına alınmıştır.
  • 6 noktadan yüzey suyu numunesi alınmıştır. Alınan numuneler normal değerlerdedir ve herhangi bir kirlenme söz konusu değildir.
  • Karasu (Fırat) Nehri’ne herhangi bir siyanür akışı olmamıştır.
  • Şu ana kadar kayan toprak altında 9 çalışanımızın olduğu belirlenmiştir.
  • Çalışma arkadaşlarımız için arama ve kurtarma çalışmaları sahamıza gelen tüm kamu kurum ve kuruluşların desteği ile devam etmektedir.

Açıklamada, şirketin kamuoyunu olayın detayları konusunda düzenli olarak bilgilendireceği, nedenlerini net bir şekilde açıklayacağı ve benzer durumların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda kararlı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.