Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Dünyaya Döndü

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, ABD’nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa iniş yapan Dragon kapsülüyle dünyaya döndü. Ax-3 ekibinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiği inişin ardından, astronotlar kapsülden çıkarılarak sağlık kontrollerinden geçirildi….

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, ABD’nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa iniş yapan Dragon kapsülüyle dünyaya döndü. Ax-3 ekibinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiği inişin ardından, astronotlar kapsülden çıkarılarak sağlık kontrollerinden geçirildi. Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Ax-3 ekibi, NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden başarıyla fırlatılmış ve yaklaşık 36 saatlik bir yolculuktan sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) ulaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Daha Birçok Alper Gezeravcıları Uzaya Göndereceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı’nın dönüşünü Antalya programında duyurarak, Türkiye’nin uzay programının gelecekte daha birçok astronota ev sahipliği yapacağını belirtti.

TÜBİTAK: Astronotlar Bir Hafta Gözlem Altında Kalacak, Adaptasyon Süreci Tamamlanacak

TÜBİTAK Uzay Proje Yöneticisi Ömer Ataş, astronotların standart olarak bir hafta gözlem altında tutulacağını ve adaptasyon sürecinin tamamlanmasının beklendiğini açıkladı. Suya iniş sonrası hücum botlarıyla astronotlara ulaşıldı ve gemiye alındıktan sonra doktorlar tarafından kontrol edildi. Ardından astronotlar, kurtarma gemisi içindeki kontrol odasına alınarak ilk kontrolleri gerçekleştirildi.

Türkiye’nin İlk Uzay Bilim Misyonu Başarıyla Tamamlandı, Gezeravcı Geri Döndü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da, Gezeravcı’nın dönüşünün Türkiye için önemli bir başarı olduğunu vurguladı. Türkiye’nin ilk insanlı uzay bilim misyonunun tamamlanmasının, Türk çocukları için ilham kaynağı olduğunu ifade etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.