Apple Vision Pro İlk Günden Hacklendi

Teknoloji devi Apple’ın 100 bin TL’ye satışa sunduğu son model ürünü Apple Vision Pro, piyasaya çıktığı ilk günlerde bir güvenlik açığıyla sarsıldı.

MIT’den bir doktora öğrencisi, 100 bin TL’ye satılan Apple Vision Pro’nun işletim sistemi VisionOS’ta kritik bir çekirdek güvenlik açığı keşfetti.

Teknoloji devi Apple’ın 100 bin TL’ye satışa sunduğu son model ürünü Apple Vision Pro, piyasaya çıktığı ilk günlerde bir güvenlik açığıyla sarsıldı. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) mikro mimari güvenliği alanında doktora öğrencisi olan Joseph Ravichandran, Vision Pro’nun işletim sistemi VisionOS’ta tespit ettiği kritik bir çekirdek güvenlik açığıyla dikkat çekti.

Ravichandran’ın iddiasına göre, söz konusu güvenlik açığı, Vision Pro’nun jailbreak ve kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmasız olmasına yol açabilir. Açık istismar edildiğinde, cihaz kullanıcılarına “Cihazı çıkarın” uyarısı veriyor ve “Cihazınızın yeniden başlatılması gerekiyor. Ekran, 30 saniye sonra kararacak” mesajını gösteriyor. Ayrıca, Vision Pro’nun Gizlilik ve Güvenlik ayarlarında yetkisiz erişimle ilgili bir log dosyası da bulunuyor.

Ravichandran’ın sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı bilgilerde, “Vision Pro Crasher” adlı bir uygulama ile açılan bir pencerede Vision Pro takan bir kuru kafa emojisi görülebiliyor. Açılır pencerenin en altında ise “Vision Pro’mu Çökert” yazısı yer alıyor.

Apple kullanıcıları, güvenlik açığının kapatılması için beklerken, şirketin genellikle hızlı bir şekilde bu tür sorunları çözmek konusunda iyi bir üne sahip olduğu belirtiliyor. Muhtemelen, Apple, Vision Pro için yeni bir yazılım güncellemesi yayınlayarak söz konusu güvenlik açığını kapatmaya çalışacaktır.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.