Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın Enflasyon Hakkındaki Çarpıcı Açıklaması Ortaya Çıktı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyonun 2025’te %20 altı, 2026’da tek haneli hedefi.

Yılmaz: Enflasyon Beklentileri Hedeflere Yaklaşıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) anketine göre enflasyon beklentileri düşüşünü sürdürerek hedeflere yaklaşmaya devam ediyor.

Merkez Bankası’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Anketimize göre enflasyon beklentileri düşmeye ve hedeflerimize yaklaşmaya devam ediyor” ifadesine yer verildi.

Siyasi istikrar ve güven ortamının önemine dikkat çeken Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Cevdet Yılmaz, “Siyasi istikrar ve güven ortamında Orta Vadeli Programımızı uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

“2025 yılında yüzde 20’nin altında, 2026 yılında tek haneli oranlara ulaşmayı hedefliyoruz” diyen Yılmaz, “Para politikasının yanı sıra maliye politikası ve verimliliği artıran yapısal reformlarla sonuç alacağız” şeklinde konuştu.

Yılmaz, “2024’ün ikinci yarısında başlayacak olan dezenflasyon dönemi istikrar içinde büyüme ve sosyal refahı kalıcı olarak artırma amacımıza da hizmet edecek” ifadelerini kullandı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.