Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Aşan, İslam Ekonomisi ve Finansı Uluslararası Forumu’nda

Ofis ve Malezya’nın lider İslami Finans Merkezi iş birliği anlaşması imzaladı.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi İslami Finans İşbirliklerini Güçlendirdi

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen “Küresel İslami Ekonomi ve Finans Forumu”na katıldı.

Malezya ile İşbirliği Mutabakatı

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin açıklamasına göre, etkinlik kapsamında İslami finans alanındaki uluslararası kuruluşların üst düzey temsilcileriyle bir araya gelindi. Ofis ile Malezya Uluslararası İslami Finans Merkezi Liderlik Konseyi arasında bir işbirliği mutabakatı imzalandı.

Prof. Dr. Göksel Aşan ve Malezya Uluslararası İslami Finans Merkezi Liderlik Konseyi Başkanı Tan Sri Azman Mokhtar tarafından imzalanan mutabakat, İslami finans ürünlerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu çerçevede, İslam ekonomisini teşvik etmek için uluslararası finansal çalışmalar, eğitim programları, seminerler ve ortak araştırma projeleri yürütülecek.

Panel Oturumuna Katılım

Etkinliğin ikinci gününde düzenlenen “İslam Ülkelerinin Daha İyi Bir Geleceğe Yükselmesi için Küresel İşbirliğini İlerletmek” başlıklı oturuma panelist olarak katılan Prof. Dr. Göksel Aşan, İslami finans mimarisinin İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin sürdürülebilir kalkınmasındaki rolünü ele aldı.

Türkiye-Malezya İşbirlikleri

Ayrıca, Malezya Merkez Bankası, Maybank, Islamic Financial Services Board ve Amanie Advisors ile görüşmeler gerçekleştirildi. İki ülke arasındaki İslami finans alanındaki gelişmeler değerlendirildi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.