Bakan Bolat, TİM’in Belçika Kapasını Güçlendirecek Açılışa Katılıyor

Bakan Ömer Bolat, Belçika’daki TİM Brüksel Temsilciliği’ni yarın açıyor.

Ticaret Bakanı Bolat, TİM Brüksel Temsilciliği’ni Resmen Açmak İçin Belçika’yı Ziyaret Edecek

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Mehmet Muş, Türk İhracatçılar Meclisi (TİM) Brüksel Temsilciliği’nin resmi açılışını gerçekleştirmek üzere yarın Belçika’ya resmi ziyarette bulunacak.

Ziyaret kapsamında Bakan Bolat’ın Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ile ikili görüşme yapması ve Belçika iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

TİM Brüksel Temsilciliği’nin, Türk ihracatçıları ile Avrupa Birliği kurumları, Avrupa hükümetleri, Avrupa iş dünyası ve uluslararası kamuoyu arasında analiz ve iletişim görevi üstleneceği belirtildi. Ayrıca temsilciliğin, AB karar süreçlerinde önemli rol oynayan düşünce kuruluşları, AB üye ülke bakanları, AB parlamenterleri, AB Komisyonu yetkilileri, büyükelçiler ve uluslararası kuruluşlarla düzenli görüşmeler yapacağı ifade edildi.

Temsilciliğin, AB içindeki gelişmeleri yakından takip ederek ihracatçılara bilgi akışı sağlayacağı ve tüm birliklerin ve sektörlerin ortak hizmetine yönelik olarak çalışacağı kaydedildi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.