CDS’nin Düşüşü: Bakan Şimşek, Türkiye’nin Risk Priminden Memnun

Şimşek: Doğru politikalar sayesinde risk primi düşerek dış borçlanma maliyetleri azaldı ve dış finansmana erişim kolaylaştı.

Türkiye’nin Risk Primi Son 4 Yılın En Düşüğünde

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin risk primini yansıtan CDS’nin son dört yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Bakan Şimşek, “Uyguladığımız isabetli politikalarla düşen risk primi, hem kamu hem de özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini azaltırken, dış finansman erişimini de kolaylaştırıyor” dedi.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin risk primindeki iyileşmeden bahsetti. CDS’nin son dört yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirten Bakan Şimşek, şunları söyledi:

“Son bir yılda risk primindeki iyileşme, gelişmekte olan ülkelerde ortalama 50 baz puan iken Türkiye’de 400 baz puanın üzerinde oldu.”

Bakan Şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Uyguladığımız isabetli politikalarla düşen risk primi, hem kamu hem de özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini azaltırken, dış finansman erişimini de kolaylaştırıyor.”

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.