Bakan Bolat’tan Ekonomi Koordinasyon Kurulu Değerlendirmesi

Bakan Bolat, EKK’da stratejik yatırımlar ve üretim kapasitesi güçlendirmeyi masaya yatırdı.

Türkiye’nin Ekonomik Büyümesini Artırma Faaliyetleri

Bakan Bolat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıya katıldıklarını duyurdu. Toplantıda, Türkiye’nin ekonomik büyümesini hızlandırmak için yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı destekleyen çalışmalar ele alındı.

Bolat, stratejik sektör yatırımlarını artırma ve üretim kapasitesini güçlendirme konularının detaylı olarak incelendiğini belirtti. İhracatın sürdürülebilir ve yüksek katma değerli şekilde artırılması için alınması gereken önlemlere vurgu yapıldı.

Bolat, paydaşlarla birlikte gösterilen üstün çabaların sonucunda ihracatın arttığını, ithalatın azaldığını ve dış ticaret ve cari işlemler açığının hızla daraldığını ifade etti. Haziran ayından itibaren cari açığın kapanması ve uygulanan düzenlemeler sayesinde enflasyon ve hayat pahalılığında belirgin ve hızlı bir düşüş beklendiğini vurguladı.

İstihdamda rekor düzeylere ulaşıldığını, 32,6 milyon kişinin iş sahibi olduğunu ve işsizliğin %8,6’ya düşmeye devam ettiğini söyledi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu olarak tüm paydaşlarla birlikte, Türkiye’nin ekonomik gücünü ve rekabetçiliğini artırmak, halkın refah seviyesini yükseltmek için önemli adımlar atılmaya devam edecek.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.