Enerjisa’da İşçiler ve Sendika Sözleşmeyle El Ele

Enerjisa’nın Ayedaş, Başkent Edaş ve Toroslar Edaş çalışanlarının ücretlerine %60’tan fazla zam.

Enerjisa İşçilerinin Toplu Sözleşmesi İmzalandı

TES-İŞ Sendikası, Enerjisa’nın Ayedaş, Başkent Edaş ve Toroslar Edaş iştiraklerinde toplam 7.500 çalışan için toplu iş sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

İmza törenine, Sabancı Holding Çalışan Deneyimi ve Çalışma İlişkileri Direktörü Mustafa Özturan, Enerjisa Dağıtım İnsan, Kültür ve İdari İşler Direktörü Işılay Yüksel Eratay, TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu ve dağıtım şirketleri ile sendikanın yöneticileri katıldı.

1 Mart 2024 – 28 Şubat 2026 dönemini kapsayan sözleşmeyle, Ayedaş, Başkent Edaş ve Toroslar Edaş’taki çalışanların ücretlerine ilk altı ay için ortalama %60’ın üzerinde artış yapıldı.

TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, “Üyelerimizin toplu iş sözleşmesi kazanımlarını ve satın alma güçlerini artırmak için çalıştık” dedi.

Kabaloğlu, “Üyelerimizin görüşlerini dikkate alarak şeffaf bir şekilde sözleşme süreçlerini yürüttük” diye vurguladı.

Kabaloğlu ayrıca, “Öncelikle üyelerimize söz verdiğimiz gibi üç yıllık yürürlük süresini iki yıla düşürdük. Tamamlayıcı sağlık sigortasını toplu iş sözleşmemize yeni kazanım olarak ekledik. Evlenme, doğum, ölüm ve maluliyet yardımlarında %108 artış sağladık. İkramiyeler birinci yıl için 52 yevmiyeden 68 yevmiyeye, ikinci yıl için ise 72 yevmiyeye yükseltildi. Hizmet teşvik primi beş yıl kıdemi olanlara da 10 yevmiye olarak uygulanacak. Vardiya ve iş güçlüğü primlerinin oranları artırıldı. Sosyal yardımlarda %300’e varan artışlar elde edildi. Teknoloji erişim desteği olarak üyelerimize aylık 500 TL ödenecek” şeklinde konuştu.

Kabaloğlu, “Sabır ve hassasiyet gösteren Sabancı Holding ve Enerjisa yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kabaloğlu, “Van Gölü ve Civarı, Trakya, Aydem, Yedaş Elektrik Dağıtım ve diğer tüm şirketlerdeki sözleşmelerimiz de yeni kazanımlarla sonuçlandı. Uzun süren görüşmelerin ardından masada uzlaşma sağladık. Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ’de de sözleşme müzakerelerinde sona geldik. Üyelerimizin beklentilerine uygun en iyi sözleşmeyi imzalamak için çalışıyoruz” diye ekledi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.