Mayıs Ayında Tüketici Güveni Marjinal Olarak Yükseldi

Tüketici güveninde 0,1 puanlık bir artışla 80,51’e çıktı.

Tüketici Güven Endeksi Mayıs’ta Yüzde 0,1 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), işbirliği yaptığı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile birlikte gerçekleştirdiği tüketici eğilim anketinin sonuçlarını yayınladı. Buna göre, mevsimsel etkilerden arındırılmış tüketici güven endeksi, mayıs ayında nisan ayına kıyasla yüzde 0,1 oranında artış göstererek 80,46’dan 80,51’e yükseldi.

Mevcut Dönem Hanenin Maddi Durumu Endeksi

Hanenin mevcut dönemdeki maddi durumu endeksi, nisan ayında 65 olarak kaydedilirken, mayıs ayında yüzde 0,4’lük bir artışla 65,3’e yükseldi.

Gelecek 12 Aylık Hanenin Maddi Durum Beklenti Endeksi

Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi, nisan ayında 82,9 iken, mayıs ayında yüzde 0,01’lik hafif bir düşüşle 82,8 olarak gerçekleşti.

Gelecek 12 Aylık Genel Ekonomik Durum Beklenti Endeksi

Gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi, nisan ayında 78,1 iken, mayıs ayında yüzde 0,2’lik bir artışla 78,3 olarak kaydedildi.

Gelecek 12 Aylık Dayanıklı Tüketim Mallarına Harcama Yapma Düşüncesi Endeksi

Son olarak, gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi, nisan ayında 95,8 iken, mayıs ayında yüzde 0,3’lük azalışla 95,6 olarak gerçekleşti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.