Demir Yollarına Can Veren Yatırımlar: Bakan Uraloğlu Açıkladı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Türkiye, lojistikte stratejik konumda, demir yollarına ciddi yatırımlar yapıldı ve devam ediyor.

Türkiye, Sürdürülebilir Ulaştırma Geleceği İçin Çalışıyor

Leipzig, Almanya’da düzenlenen Uluslararası Ulaştırma Forumu’nda (ITF), Türkiye adına konuşan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Sürdürülebilir Bir Ulaştırma Geleceği: Kısa Vadeli Hedeflerden Uzun Vadeli Stratejik Yönetişime” panelinde görüşlerini paylaştı.

Küresel Ticaretin Rotası Değişiyor

Karaismailoğlu, küresel ticaretin ve hareketliliğin geçmişte doğu-batı ekseninde gerçekleştiğini, ancak son yıllarda kuzey-güney aksının da öne çıktığını belirtti. Bu nedenle, Kuzey-Güney ve Orta Koridor gibi ticaret koridorlarının hayata geçirildiğini söyledi.

Türkiye, Koridorların Merkezinde

Bakan, Türkiye’nin doğu-batı aksında Orta Koridor ve kuzey-güney aksında Basra Körfezi’nden Avrupa’ya bağlanacak Kalkınma Yolu projelerinin merkezinde yer aldığını vurguladı.

Sıfır Emisyon Hedefi

Karaismailoğlu, Türkiye’nin Paris Anlaşması’nı onaylayarak 2053’te sıfır emisyon hedefi belirlediğini hatırlattı. Bu doğrultuda ulaşım ve altyapı sektöründe çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Stratejik Konum

Türkiye’nin küresel lojistikte stratejik bir konuma sahip olduğunu belirten Bakan, demir yollarına büyük yatırımlar yaptıklarını dile getirdi. “Her türlü taşımanın çevreci yaklaşımla yapılması gerektiği” vurgusu yaptı.

Kalkınma Yolu Koridoru

Basra Körfezi’nden Türkiye’ye ulaşacak Kalkınma Yolu Koridoru üzerinde çalışıldığını söyleyen Karaismailoğlu, dörtlü mutabakat metninin imzalandığını belirtti.

Karbonsuzlaşma Çalışmaları

Türkiye’nin karbonsuzlaşma ve emisyon azaltma çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan, son 20 yılda 11.000 kilometre demir yolunun elektrikli ve sinyalli hale getirildiğini söyledi. 2.250 kilometrelik hızlı tren hattı inşa edildiğini, 24.000 kilometre bölünmüş yol yapıldığını belirtti. Ayrıca, 50 havalimanına yeşil havalimanı sertifikası alındığını, elektrikli tren ve kara araçlarının yerli üretimle işletmeye alındığını vurguladı. Denizlerdeki karbon salımını azaltmak için de yatırımlar yapıldığını ifade etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.