Bakan Şimşek Uyardı: “Yüksek Getiri Vaatleri Son Derece Riskli”

Yüksek getiri vaatleri riskli! SPK’nın Finans Okuryazarlık Platformu’nda bilgi alın.

Hazine Bakanı Vatandaşları Yatırım Uyarısında Bulundu: Finansal Okuryazarlık Önemli

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşları yüksek getiri vaat eden yatırımlara karşı uyardı.

Bakan Şimşek, “Çok yüksek getiri sözü veren yatırımlar çok risklidir. Tüyolar ve duyumlarla hareket etmeyin. Finansal Okuryazarlık Platformu’ndan ücretsiz eğitim alın.” dedi.

Finansal Okuryazarlık Temel Eğitimin Parçası Olmalı

Finansal okuryazarlığın temel eğitimin bir parçası olması gerektiğini vurgulayan Şimşek, Orta Vadeli Program ve Kalkınma Planı’nda bu konuya önem verildiğini belirtti.

Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı ile finansal okuryazarlığın müfredata eklenmesi konusunda çalışmalar yürütüldüğünü ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ev kadınlarının finansal okuryazarlığı konusunda proje geliştirildiğini ifade etti.

Borsada ve Sermaye Piyasalarında Artış

Borsada 8,6 milyon ve sermaye piyasalarında 12 milyon işlem yapan kişi olduğunu aktaran Şimşek, “Bu rakamlar Batı düzeyinde olmasa da önemlidir. Borsadaki yatırımcı sayısı 2020’de 1,9 milyondan şimdi 18,2 milyona yükseldi.” dedi.

Finansal Okuryazarlık Platformu Tanıtıldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından oluşturulan Finansal Okuryazarlık Platformu’nun tanıtımında konuşan Şimşek, platformun ücretsiz ve kapsamlı olduğunu belirtti.

Şimşek, vatandaşlara platformdan yararlanmalarını önererek, “Çok kullanışlı bir platform. Verdiğimiz kararları daha sağlıklı vermemize yardımcı olacak.” diye konuştu.

Enflasyon Düşüyor, Sermaye Piyasaları Güçlenecek

Türkiye’de öncelikli olarak enflasyonun düşürülmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, enflasyonun tek haneli rakamlara indiğinde sermaye piyasalarının daha ön plana çıkacağını söyledi.

Şimşek, “Enflasyonu tek haneye indirme programımız başarıyla uygulanıyor. Enflasyon bu sene 30’lara, gelecek sene 10’lara ve sonrasında tek haneye düşecek.” dedi.

Borsa Oyun Alanı Değil

Borsanın oyun alanı olmadığını vurgulayan Şimşek, yatırım kararlarının analize dayalı verilmesi gerektiğini belirtti.

Finansal Okuryazarlık Herkes İçin Önemli

Finansal okuryazarlığın herkes için önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

“Kolay para kazanma yolları genellikle risklidir. Tüyolarla hareket etmeyin. Finansal Okuryazarlık Platformu’ndan eğitim alın. Bu sayede bazı kavramları daha iyi anlayacaksınız ve farkındalığınız artacaktır.”

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.