Büyükbaş Süt Hayvanı Üreticilerine Kredi Limitlerinde Ekstra Destek

Süt üreticileri, kredili hayvan almayı memnuniyetle karşıladı. Bu destek, küçük işletmeler için de bir müjde.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği: Kredi Limitleri Artıtıyla Süt Üretimi Destekleniyor

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, “Dünya Çiftçiler Günü”nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kredi limitlerinin yükseltilmesinin önemine vurgu yaptı.

Ziraat Bankası ile 13 Aralık 2022’de imzalanan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi” kapsamında kredi limitlerinin 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya çıkarıldığını belirten Keskin, bu artışın üreticiler için büyük bir rahatlama sağladığını ifade etti.

“Hayvan fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle limitin yetersiz kaldığına dikkat çeken Keskin, “1,5 milyon liraya çıkmasıyla birlikte üreticilerimiz rahatladılar. Kredi kullanarak hayvan alacak üreticilerimiz bunu çok olumlu karşıladı. Üreticilerin yanında küçük aile işletmeleri için de çok önemli bir müjde.” dedi.

Keskin, üreticilerin yeniden hayvan sayılarını artırmak istediklerini dile getirdi.

Sürdürülebilir Süt Fiyatları Önemli

Üreticiler ve işletmeciler için şu anki kredi limitlerinin yeterli olduğunu vurgulayan Keskin, “Krediler verildikten sonra süt fiyatları sürdürülebilir rakamlarda tutulmalı.” ifadelerini kullandı.

Keskin, süt fiyatlarının düşmesi durumunda hayvanların yeniden kesime gideceğini ve kısır döngünün tekrarlanacağını belirtti. “Özellikle aile işletmeleri açısından yapılan bu artış çok doğru bir şey.” diyen Keskin, rakamların sürdürülebilir olması halinde Tarım ve Orman Bakanı’nın açıkladığı gibi 1-2 yıl içinde hayvan ithalatına son verilebileceğini ifade etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.