Koç Holding’den Yapı Kredi Söylemi

Koç Holding, Yapı Kredi’deki payları için bir satış gelişimi olmadığını duyurdu.

Koç Holding’in KAP Açıklaması Üzerine Güncelleme

Koç Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, basında Yapı ve Kredi Bankası AŞ’deki hisselerinin satışı için görüşmelerin son aşamaya geldiğine yönelik haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Daha önce yapılan bir duyuruda, “Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmadığı kamuya açıklanmıştır” ifadelerinin kullanıldığı belirtildi.

Ancak duyuru sonrasında, medyada konuyla ilgili çeşitli haber ve yorumların yer aldığı ve yatırımcıların sorularının devam ettiği ifade edildi. Açıklamada, “Söz konusu haberlerde işlemin detaylarına ilişkin verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır” vurgusu yapıldı.

Koç Holding, konuyla ilgili somut bir gelişme olduğunda yatırımcılarla paylaşılacağını ve şirket açıklamaları dışındaki bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan açıklamanın, Sermaye Piyasası Kurulu’nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğine uygun olduğu ve Koç Holding’e ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığı belirtildi. Ayrıca, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerle örtüştüğü, konuyla ilgili bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde elde edilmesi için gerekli tüm çabanın gösterildiği ve yapılan açıklamaların sorumluluğunun Koç Holding’e ait olduğu ifade edildi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.