Deutsche Bank’tan Dolar İçin Yükseliş Beklentisi

Deutsche Bank, doların yılın ikinci yarısında da yükselmesini beklediğini açıkladı.

Yılın İkinci Yarısında Dolar Yükseliş Beklentisi

Deutsche Bank, doların yılın ikinci yarısında da yükselmesini beklediğini açıkladı. Banka, ABD tahvil getirilerinin diğer gelişmiş ülkelerden daha yüksek olması durumunda, ABD faiz oranlarındaki indirimlerin dolar üzerinde sınırlı bir etki yaratacağını öne sürdü.

Yüksek Getirili Para Birimi Olarak Dolar

Bankanın Döviz Araştırmalarından Sorumlu Küresel Başkanı George Saravelos, bir notta şunları belirtti: “Dolar, gelişmiş dünyada ikinci en yüksek getirili para birimi olmaya devam edecek ve bu durum tarihsel olarak portföy girişlerini destekleyen bir faktör olacak.”

Doların Performansı ve Piyasa Beklentileri

ABD para birimi bu yıl şu ana kadar tüm G-10 para birimlerine karşı neredeyse %3’lük bir artış gösterdi ve Bloomberg Dolar Spot Endeksi’ni yükseltti. Piyasalar, Fed’in ve ABD’nin ekonomik dayanıklılığını güçlü bir şekilde fiyatladı.

Risk Faktörleri ve Diğer Para Birimleri

Saravelos, ABD ekonomisinde beklenmedik bir zayıflamanın veya olası bir Trump yönetiminin zayıf dolar politikası lehine bir duruşunun kendi görüşüne yönelik en büyük riskleri oluşturacağını da vurguladı.

İsviçre Frangı ve İsveç Kronu Beklentileri

Öte yandan, İsviçre frangı ve İsveç kronunda da düşüş eğilimi gören Saravelos, Avrupa Merkez Bankası’nın Fed’den beş ay önce faiz indirimine başlayacağını kaydetti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.