Koç Holding’den Yapı Kredi’nin Olası Satışına İlişkin Açıklama

Koç Holding’in Duruşu Koç Holding, basında yer alan Yapı Kredi’nin yüzde 61,2’sinin 8 milyar dolara satılacağına dair haberler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, şirketin portföyüyle ilgili alternatifleri değerlendirme sürecinde oldukları…

Koç Holding’in Duruşu

Koç Holding, basında yer alan Yapı Kredi’nin yüzde 61,2’sinin 8 milyar dolara satılacağına dair haberler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, şirketin portföyüyle ilgili alternatifleri değerlendirme sürecinde oldukları ve ilgili taraflarla görüşmelerin yapılabileceği ifade edildi. Ancak, henüz resmi bir açıklama yapılacak bir gelişme olmadığı belirtildi.

Reuters’tan Gelen Haber

Reuters’in kaynak belirtmeden verdiği habere göre, First Abu Dhabi Bank’ın, Koç Grubu’nun Yapı Kredi’deki hisselerini satın almak için ileri düzeyde görüşmelerde olduğu ifade edildi. Ancak, anlaşmanın detaylarının henüz netleşmediği ve müzakerelerin sürdüğü aktarıldı. Bu kaynaklara göre, Koç’un hisseleri için istediği miktarla, First Abu Dhabi Bank’ın teklif ettiği miktar arasında bir fark bulunuyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.