Altın Fiyatları Geriledi

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamalarının ardından faiz indirimi beklentilerinin azalmasıyla rekor seviyesinden geri çekildi. Önceki seansta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan altın, Fed yetkililerinin açıklamaları sonrası…

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamalarının ardından faiz indirimi beklentilerinin azalmasıyla rekor seviyesinden geri çekildi. Önceki seansta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan altın, Fed yetkililerinin açıklamaları sonrası düşüşe geçti.

Spot Altın ve Gram Altın Fiyatları

Haftanın ikinci işlem gününde spot altın yüzde 0,4 azalarak ons başına 2.417 dolara geriledi. Ons altın fiyatı ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 2.502 TL seviyesinde bulunuyor.

Fed Yetkililerinin Açıklamaları

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Pazartesi günü yaptığı açıklamada para politikasının hâlâ kısıtlayıcı olduğunu, ancak merkez bankası yetkililerinin faiz oranlarını ayarlamadan önce enflasyonun seyrine dair daha fazla kanıt görmeleri gerektiğini belirtti.

Altın Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Altın, merkez bankalarının alımları, Asya’dan (özellikle Çin) gelen güçlü talep ve Ukrayna ile Orta Doğu’daki artan jeopolitik gerilimler gibi faktörlerin etkisiyle bu yıl yüzde 17 yükseldi.

ABD Dolarının Değer Kazanması

ABD doları ise, Fed’in parasal genişleme beklentilerinin azalmasıyla ikinci günde de yüzde 0,1 değer kazandı. Daha yüksek faiz oranları genellikle ABD doları cinsinden fiyatlanan ve faiz getirisi olmayan altın için ters rüzgarlar oluşturur.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.