Türk Eximbank’tan “Mega Sendikasyon” ile 285,7 Milyon Dolarlık Destek

Türk Eximbank, AIIB ve Hazine garantisiyle 285,7 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı.

Türk Eximbank’ın Yeşil Yatırımlar için 1,2 Milyar Dolarlık Kredisi

Türk Eximbank’ın açıklamasına göre, ING, Standard Chartered ve Societe Generale’nin katılımıyla 10 yıllık vadeli bir kredi imzalandı. Euro ve dolar cinsinden kredi dilimlerini ve “first-loss” ile “parri passu” garanti yapılarını içeren bu kredi, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) tarafından bir finans kuruluşuna sağlanan ilk garantili işlem özelliği taşıyor.

Kredi, ihracatçı firmaların yenilenebilir enerji üretimi, enerji verimliliği ve su verimliliğine yönelik yeşil yatırımlarına uzun vadeli finansman sağlayacak. Ayrıca, kadın çalışan veya yöneticileri destekleyen işletmeler önceliklendirilecek.

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, “Bu kredi ve yakın zamanda sağlayacağımız 1,2 milyar dolarlık ek finansmanla, ihracatçılarımızın yeşil dönüşümüne ve karbon salınımlarının azaltılmasına destek vereceğiz” dedi.

AIIB’nin Yatırım Operasyonları Bankacılık Departmanı Genel Müdürü Najeeb Haider, “AIIB’nin garantisinde sağlanan ilk kredi işleminin tamamlanması, çığır açan bir başarıdır” şeklinde konuştu.

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “Sürdürülebilirlik koordinatörü olarak, ihracatçıların yeşil dönüşümüne ve kapsayıcı bir geleceğe katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Standard Chartered Global Head of Structured Export Finance Direktörü Faruq Muhammad, “Türk Eximbank ile ilişkilerimizi güçlendirmekten memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.