MKK, Asya Pasifik Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği’ne (ACSDA) Katıldı

MKK, Asya-Pasifik MSD Grubu’na katıldı.

MKK, Asya Pasifik İşbirliğini Güçlendirmek İçin ACG’ye Katıldı

Türkiye Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), kıtalar ve piyasalar arasında köprü görevi gören Asya-Pasifik Saklamacıları Konseyi’ne (ACG) katılarak küresel işbirliğini genişletti.

ACG’ye katılım, MKK’nın Asya-Pasifik bölgesindeki mevcut projelerini destekleyecek ve Türkiye ile bölge ülkeleri arasında sermaye piyasalarında ortak kazanımlar elde etmeyi amaçlıyor.

MKK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Arıkan, ACG’nin üyelik kabulüyle ilgili şunları söyledi: “ACG’nin bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. Bölge, iyi ilişkilere ve somut işbirliklerine sahip ülkeleri barındırıyor.”

Arıkan, MKK’nın Endonezya’da başarılı bir şekilde uygulanan Elektronik Genel Kurul Sistemi (e-GKS) çözümü gibi bölge ülkeleriyle işbirliğini geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

“Bu çözüm, Endonezya’da 5.218 genel kurulun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağladı. Bölgedeki diğer ülkelerle de benzer işbirlikleri geliştirmeyi planlıyoruz.”

MKK ayrıca, Ekim 2023’te İstanbul’da 40’tan fazla ülkenin katılımıyla Avrasya, Afrika ve Orta Doğu ülkeleri saklamacı kuruluşları birliklerinin (AMEDA ve AECSD) ortak toplantısına ev sahipliği yapacak.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.