Sabancı Holding’in ABD’deki Güneş Santrali Üretimine Başladı

Sabancı Holding’in ABD’deki iki güneş enerjisi santrali yatırımından ilki üretime başladı

Cutlass II Güneş Enerjisi Santrali Faaliyete Geçti

Sabancı Holding’in ABD’deki iki güneş enerjisi santrali yatırımından ilki üretime başladı. Cutlass II Güneş Enerjisi Santrali’nin üretime geçmesiyle birlikte yılda 15 milyon dolar faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr (FAVÖK) hedefleniyor.

Banka Kredileri Uzun Vadeli Proje Finansmanına Dönüştürüldü

Sabancı Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, santralin inşası için kullanılan banka kredileri uzun vadeli bir proje finansman kredisine dönüştürüldü.

Oriana Solar İkinci Çeyrekte Devreye Alınacak

Şirket, ABD’deki ikinci güneş enerjisi santrali Oriana Solar’ın gelecek yılın ikinci çeyreğinde devreye alınmasını öngörüyor. Bu adımın tamamlanmasıyla Sabancı Renewables’ın ABD’deki kurulu gücü 504 megavata ulaşacak.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.