19 Mayıs’ta Demiryollarında Bayram Coşkusu: Trenler Ücretsiz Sefer Yapacak

19 Mayıs’ta Marmaray, Başkentray ve seçili raylı sistem hatları ücretsiz!

Uraloğlu: Bayramda Marmaray, Başkentray, İZBAN ve Metro Hatları Ücretsiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Bakanlığa bağlı bazı raylı sistem hatlarının ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ilgili karar uyarınca, Bakanlığa bağlı Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı, Bayram günü ücretsiz hizmet verecek.

Demir Yolları Gençler için Önemli

Bakan Karaismailoğlu, demir yollarının Türkiye’nin en önemli ulaşım modlarından biri olduğunu vurguladı. Ülkenin geleceği olan gençlerin büyük bir çoğunluğunun trenle seyahat etmeyi tercih ettiğini belirtti.

YHT, Ana Hat ve Bölgesel Trenlerde Gençlere Yüzde 15 İndirim

Karaismailoğlu, yüksek hızlı trenlerle yolculuk yapanların yaklaşık yüzde 20’sinin gençlerden oluştuğunu ifade etti. TCDD Taşımacılık AŞ’nin işlettiği YHT, ana hat ve bölgesel trenlerde gençlere yüzde 15 indirim ve çeşitli oranlarda abonman kolaylıkları sunduklarını kaydetti.

Gençlerin yüksek hızlı trenlerin yanı sıra turistik trenlere de büyük ilgi gösterdiğini belirten Karaismailoğlu, ülkenin geleceğini gençlere emanet edeceklerini ve onların demir yolu sevgisiyle büyümesinin önem arz ettiğini vurguladı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.