Euro Bölgesi Enflasyonu Nisan’da Yüzde 2,4’e Yükseldi

Avrupa Birliği’nde enflasyon Nisan’da %2,4’e yükseldi.

Avro Bölgesi ve AB Nisan Enflasyon Verileri Yayımlandı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avro Bölgesi ve Avrupa Birliği’nin (AB) Nisan ayı enflasyon nihai verilerini açıkladı. Veriler, Avro Bölgesi’nde yıllık enflasyonun Mart ayındaki %2,4 seviyesinde Nisan ayında da sabit kaldığını gösteriyor. Aylık enflasyon ise %0,6 olarak gerçekleşti.

Piyasa beklentileri, Nisan ayında Avro Bölgesi’nde yıllık enflasyonun %2,4, aylık enflasyonun ise %0,6 olması yönündeydi. Açıklanan veriler piyasa tahminlerini doğruladı.

Avro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon Nisan ayında yıllık %2,7, aylık %0,7 olarak ölçüldü.

AB’de ise yıllık enflasyon Mart ayındaki %2,6 seviyesinden Nisan ayında da değişmeyerek aynı seviyede kaldı. Aylık enflasyon, AB’de Nisan ayında %0,6 olarak belirlendi.

Avro Bölgesi’nde enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, Nisan ayında en yüksek yıllık enflasyon %1,64 ile hizmetlerde gerçekleşti. Hizmetleri, %0,55 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, %0,23 ile enerji dışı sanayi ürünleri izlerken, enerji ürünleri %0,04 geriledi.

AB uyumlu verilere göre, Nisan ayında enflasyonun en yüksek olduğu ülkeler arasında %6,2 ile Romanya, %4,9 ile Belçika, %4,7 ile Hırvatistan, %3,6 ile Macaristan ve %3,4 ile Avusturya ve İspanya yer aldı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.