2 Türk Bankası IBRD Aracılığıyla Kredi Sağladı

Türkiye’deki TKYB ve TSKB, Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) aracılığıyla çeşitli projeler için kredi sağladı.

TKYB’nin Kredi ve Hibeleri

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Temiz Teknoloji Fonu’ndan (CTF) 15 milyon dolar kredi ve Enerji Sektörü Yönetim ve Analiz Programı (ESMAP) tarafından 1,5 milyon dolarlık hibe aldığını bildirdi.

TSKB’nin Güneş Enerjisi ve Batarya Enerji Depolama Sistemleri İçin Kredisi

Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası (TSKB), ayrıca KAP’a yaptığı açıklamada, güneş enerjisi ve batarya enerji depolama sistemleri finansmanı için IBRD’den 300 milyon euro kredi sağladığını duyurdu. TSKB, aynı zamanda Temiz Teknoloji Fonu CTF’den 15 milyon dolar kredi ve ESMAP’tan 1,5 milyon dolar hibe aldı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.