Türkiye, 2030’a Kadar Kamu Binalarında %30 Enerji Verimliliğini Hedefliyor

Enerji Bakanlığı: 2030 hedefi:
– Binalarda %30 enerji tasarrufu
– 1,2 milyon sokak lambasını LED’e çevirme

Türkiye’nin Enerji Verimliliği Hedefleri ve Stratejileri

Türkiye, enerji tasarrufunu ve verimliliğini artırmak için önemli adımlar atmaktadır. Enerji Güvenliği ve Dışa Bağımlılık Azaltma Hedefleri kapsamında, çevre dostu politikalar geliştirilmektedir.

Enerji Verimliliği Stratejisi:

Enerji verimliliği stratejisi, hizmet kalitesini düşürmeden ve sosyal refahı olumsuz etkilemeden enerji tüketimini azaltmayı amaçlamaktadır. 2030 Enerji Verimliliği Stratejisi ve 2024-2030 2. Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’na göre, 2030 yılına kadar enerji tüketimi %16 azaltılacak ve 100 milyon ton emisyon azaltımı sağlanacaktır.

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu:

Kamu binalarında 2030 yılına kadar %30 enerji tasarrufu sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca, 1,2 milyon sokak aydınlatması LED’e dönüştürülecektir. Elektrik dağıtım şirketleri ve yerel yönetimlerle işbirliği halinde bu dönüşüm gerçekleştirilecektir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın Açıklamaları:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Enerji verimliliği, öncelikli gündem maddelerimizden biridir. Enerji planlamalarımızda bu konu önemli bir yer tutmaktadır. Her alanda enerji verimliliğini teşvik edeceğiz. Bu alanda yeni yatırımları destekleyeceğiz. 2030 yılı için ortaya koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmek için ilgili bakanlıklarla aktif olarak çalışıyoruz.” dedi.

Türkiye, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için kararlı bir şekilde çalışmaktadır. Uygulanan politikalar ve stratejiler, ülkenin enerji güvenliğini güçlendirmeye, dışa bağımlılığı azaltmaya ve çevresel sürdürülebilirliği iyileştirmeye yardımcı olacaktır.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.