Japonya’nın İthalat Fiyatlarında Yüzde 6,4 Artış

Japonya’nın ithalat fiyatları, Nisan ayında yüzde 6,4 artarak yendeki zayıflığın etkisiyle yükseldi

Japonya’nın ithalat fiyatları, Nisan ayında yüzde 6,4 artarak yendeki zayıflığın etkisiyle yükseldi. Japonya Merkez Bankası’ndan gelen verilere göre, kurumsal enflasyon Nisan ayında bir önceki yıla göre istikrarlı kaldı, ancak ithalat fiyatlarında bir artış yaşandı.

Nisan ayında ithalat fiyatları, yendeki zayıflık nedeniyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,4 arttı. Bu, Mart 2023’ten bu yana görülen en büyük artış oldu.

Üretici fiyatları olarak da bilinen kurumsal mal fiyat endeksi (CGPI), Mart ayında olduğu gibi Nisan ayında da yıllık yüzde 0,9 artış gösterdi. Bu rakam, ekonomistlerin öngördüğü yüzde 0,8’lik artış tahmininin biraz üzerinde gerçekleşti.

CGPI, şirketlerin mal ve hizmetler için birbirlerinden talep ettikleri fiyatların bir ölçüsüdür.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.