Bakan Kacır: Kaynakları Verimliliğe, Teknolojiye, Üretime ve İhracat Artışına Yönelik Kullanacağız

Sanayi Bakanı Kacır: Harcamalar azaltılarak kaynak, teknoloji, üretim ve ihracata yönlendirilecek.

Kacır: Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”nin Adımları Atılıyor

TRT Haber’de açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Kacır, “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”nin kapsamlı bir çalışma olduğunu vurguladı. Bakanlık ve kurumların hedefleri gerçekleştirmek için gerekli adımları atacağını belirtti.

Özellikle taşıt konusuna değinen Kacır, kamuda TOGG kullanımının yaygınlaşacağını ifade ederek Bakanlığın bu sürece öncülük etmeye devam edeceğini söyledi. Yöneticilerin ve kamu kurumlarının TOGG tercihini artıracağını aktardı.

Araç tasarrufu için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e teklif sunduklarını belirten Kacır, kamu araç havuzu programı geliştireceklerini açıkladı. Tekil araç kullanımı yerine ortak havuzlardan yararlanılacağını ve bunun verimlilikle birlikte tasarruf sağlayacağını vurguladı.

Kacır, öncelikli olmayan harcamaları azaltarak elde edilecek kaynakları verimli alanlara, yüksek teknolojiye, üretime ve ihracata ayıracaklarını dile getirdi. Bu stratejinin istihdam, üretim ve ihracata katkı sağlayarak Türkiye’nin büyümesine destek olacağını ifade etti.

Organize Sanayi Bölgelerinin limanlara bağlanması için tasarruf edilen kaynaklarla altyapı çalışmalarının hızlandırılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın zamanda yeni bir teknoloji teşvik programı duyuracağını ve Türkiye’nin yeni nesil teknolojilerde hem milli projelerini hızlandıracağını hem de küresel yatırımları çekeceğini vurguladı.

Deprem Bölgesindeki KOBİ’lere 16,8 Milyar Lira Destek

Kacır, deprem bölgesindeki çalışmalara da değindi. Konut yapımlarının yanı sıra ekonomik faaliyetlerin hızlanmasının önemine dikkat çekti.

KOBİ’lere destek verildiğini belirten Kacır, Dünya Bankası ve Japon Kalkınma Ajansı kaynaklarıyla deprem bölgesindeki 52 bin 290 işletmeye 16,8 milyar lira KOSGEB kaynağı aktarıldığını açıkladı. KOBİ’lere 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz, 3. yıl geri ödenmek üzere 750 bin liraya kadar destek sağlandığını ifade etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.